Астрономи: Зодиите трябва да бъдат 25

Pixabay
share

Зодиите трябва да бъдат 25 или поне 14, но не 12, твърдят астрономи, пише "Астро Телеграф". Те привеждат примери, че реално планетите преминават през всичките тези 25 съзвездия. Зодиакът е поясът върху небесната сфера около еклиптиката на Земята, по който преминават Слънцето, Луната и планетите. Слънцето се движи строго по еклиптиката, а останалите имат отклонения.

В последните години много от астролозите се съобразиха с натиска на учените астрономи и решиха да включат в прогнозите си 13-ата зодия Змиеносец. Сега има силен натиск към зодиака да се прибави поне още една - Орел. Астрономите обаче казват, че реално погледнато, зодиакалните съзвездия са 25 - през толкова преминават планетите по земната еклиптика. Венера е типичен пример за планета, която преминава през всичките тези 25 съзвездия. Някои от другите планети обаче не минават през тези 25 съзвездия и това обърква ситуацията. Затова се приема, че е по-правилно съзвездията от зодиака да са 14 или 13. Тринадесетото е въпросният Змиеносец, а четиринадесетото е Орел.

Астролозите обаче веднага отвръщат на удара и казват, че знаците на зодиака са 12 и трябва да останат толкова без реформи, както е било още в Древен Шумер. Всеки зодиакален знак заема 30 градуса от еклиптиката. Астролозите поясняват, че в съвременния зодиак се следват понятия от миналото и дори Слънцето и Луната се смятат за планети.

Водещи новини

Още новини