Старост (не)радост: Всеки шести американски пенсионер е милионер

Pixabay
share
Американските пенсионери са по-богати и по-здрави от всякога, показва проучване на инвестиционната компания United Income, цитирано от Bloomberg.

Под въпрос остава единствено мъдростта на възрастните американци, тъй като по някои показатели тя отчита влошаване. 
 
От United Income са анализирали данни от различни източници, включително от Федералния резерв, бюрата по труда, приходната агенция и Центъра за контрол на заболяванията, за да изследват показателите за качеството на живота на американските пенсионери.
 
Един от най-изненадващите изводи е, че броят на пенсионерите-милионери значително се е увеличил през последните няколко десетилетия. Един на всеки шестима пенсионирани американци в днешно време е милионер (ако в сметката се включи и стойността на личните имоти).

Средният размер на личното им имущество е нараснал двойно от 1989 г. насам - до 752 000 долара, а делът на милионерите също се е удвоил. 
 
Много повече пенсионери се радват и на по-добро здраве - 62% от всички не страдат от физически или умствени ограничения, показва още проучването.
 
Не всички показатели обаче се подобряват. "Една от най-големите промени, що се отнася до активността на пенсионерите, касае свободното им време. Часовете, които прекарват пред телевизора, са два пъти повече, отколкото преди 40 години", твърдят авторите на изследването, цитирани от Bloomberg.

Средностатистическият 60-годишен американец гледа телевизия по над три часа дневно.
 
Виж повече тук:

Водещи новини

Още новини