Учените и футуристи твърдят, че заради проблемите с пренаселеността и ограничените ресурси, трябва да преосмислим това, което ядем всеки ден. Изследванията в хранително-вкусовата промишленост и бързият напредък на технологиите дават нови перспективи за това какво ще поставим на нашите чинии в бъдеще.
От Bright Side събират някои идеи за храната, която ще ядем в бъдеще. Някои от тях ще ви изненадат, а други ще ви шокират.
1. Насекоми
Според този задълбочен доклад на Организацията на ООН за прехрана и земеделие насекомите вече се консумират от най-малко 2 милиарда души. Въпреки че някои хора могат да бъдат отвратени от мисълта за тях, имайте предвид, че те имат високо съдържание на мазнини, протеини, витамини, фибри и минерално съдържание.
Освен това консумираните насекоми са по-екосъобразни, а някои от тях на вкус изненадващо наподобяват ябълка, бекон, фъстъчено масло или риба.
Прочети повече ТУК.