Как да съчетаем правилно уиски с храна

  • 27 април 2018 12:02

  • 3612
  • 1
Как да съчетаем правилно уиски с храна
© pixabay.com

Уискито има невероятно силен аромат- може би най-сложният за небцето от всички видове напитки, съобщават от foodpanda.

"Бърбънът" има много специфични критерии за производство. Съществуват и някои вкусни японски уискита, които се придържат към шотландския метод на дестилация и различни инкарнации съществуват по целия свят. През последните години японците печелят повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силните на вкус и процент алкохол уиски си отиват с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пишена сьомга и сини сирена.

Богатите пълнозърнести уиски, отлежали в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.

Уиски със средно тяло са подходящи за консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3612 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
е

2018.04.28 | 00:28

1
Абе, като няма ракия, и уискито е ракия...

Добави коментар

Водещи новини