Лондонски ресторант забрани авокадото в менюто си

Getty Images
share

То е навсякъде и това не е новина за никого от нас. В края на краищата, разговорът за ползите от авокадото продължава от години.

Според GrubStreet, през 1999 г. американците са консумирали под половин килограм от зеления зеленчук на глава от населението. До 2014 г. тази цифра е нараснала значително: днес обитателите на САЩ консумират по над 2.5 кг на година.

Прогнозните данни сочат, че само по време на Super Bowl американците са изяли почти 278 милиона броя авокадо, съобщава T+L.

Лудостта по авокадото не показва никакви признаци на забавяне, и честно казано, това никого не би трябвало да притеснява. Все пак зеленчукът наистина е полезен – съдържа здравословни мазнини и вещества, а кремообразната му текстура е подходяща за много ястия.

Един ресторант в Лондон обаче явно има много против авокадото. Firedog – заведение за средиземноморска храна, реши да забрани напълно зеленчука в менюто си.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини