Динен мед /маджун/ варят днес жителите на силистренското село Смилец в местност край селото.
Идеята да се представи възстановка на цялостния процес за приготвянето на динения мед е още от май месец. Предлагат я от женския клуб към читалището "Светлина-1906". Привлечени са млади хора и деца, които днес правят и фенери от диня за насрочения за вечерта конкурс. Заедно всички засяват бостана, обработват го и обират дините.
За да се приготви диненият мед, дините се изстъргват, изсипват се в обикновени съдове и се слагат на огън, докато се получи сок. После той се прецежда от семките и се вари отново до сгъстяването му. Но най- напред в земята се издълбават така наречените "котлони", в които се пали огън, с "гнезда" за съдовете /тави/ и изход да дима.
Според кмета на селото Павлина Романова диненият мед се е използвал в старите и трудни времена като подсладител. Може да се консумира и от диабетици.
Край селото днес е представена и етнографска изложба.