Фестивал на село събира самодейци от 3 държави

  • 20 август 2015 15:14

  • 1821
  • 0
Фестивал на село събира самодейци от 3 държави
© Булфото (архив)

Самодейци от България, Гърция и Македония ще не надпяват и надиграват на сцената на Фолклорния фестивал "Песни от извора" в санданското село Петрово. Музикалното събитие ще се проведе за пети път тази година край извора в селището, съобщи Стандарт.

Близо 500 певци, музиканти и танцьори от цяла България, Гърция и Македония ще покажат своят традиционен и автентичен фолклор и култура в дните на атрактивната проява – на 29 и 30 август. Община Сандански ще отличи най-добрите и изявени участници на фестивала, на който ще има много пъстри народни носии, хубави песни, кръшни танци и отбрана музика.

Събитието се финансира по спечелен от общината проект „Гласа на Южен Пирин, с. Петрово" на стойност близо 50 хил. лева. В кметството на с. Петрово ще бъде обособен етнографски кът, показващ стая за хранене, съдове за носене на вода и готвене, дървена бебешка люлка и други предмети от бита преди десетилетия. Всички участници ще получат грамоти. Община Сандански и кметството в Петрово канят всички обичащи фолклорната музика и танци да станат част от магията на фолклора на трите балкански страни.

Последвайте канала на

1821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини