Погребална агенция "съживява" трупове (снимки)

share

Изкуство с трупове е най-новата мода сред погребалните агенции в Ню Орлиънс. Мъжете в черно са разработили нова ниша, която им нови луди пари от странните желания на опечалените роднини.

Покойници на мотор, между въжета на ринга, в рапърски одежди или изтъпани като гъзари на масата с портрета на любимия спортист правят фотосесия, която се предоставя за ползване на близките им. Шантавата идея хрумва на агентите от "Шарбоне-Лабат" през 2012 година, пише в. "България днес."

"Смъртта на г-жа Мириам Бърбанк бе в основата на новия вид изкуство - разказват от погребалната агенция. Дъщеря й помоли, преди да я поставим в ковчега, да я издокараме, да я сложим на маса с уиски и цигари, а до нея да бъде портрет на бейзболист. Искаше да запомни майка си с тази снимка, която онагледявала голяма част от живота на преждевременно починалата от рак жена", допълват те.

Отличното изпълнение на задачата вдъхновило  както тях, така и други техни клиенти. Втора в списъка с покойници позьори е известната в Ню Орлиънс филантропка Майки Истърлинг (83 г.). Наследниците на богатата дама настояват за фотосесията трупът й да бъде с вечерна роба, гъзарска шапка и шал от розови пера. Желанието включва и това в едната ръка Истърлинг да държи цигара, а в другата чаша с шампанско.

Манията бързо се разчува и в гангстерските кръгове. 28-годишния бандит Уили Стоукс е застрелян показно пред мотел в града и дружките му нямат колебание, че трябва да почетат авера си с подобаващо изпращане, включващо ковчег лимузина.

Не след дълго пред вратата на "Шарбоне-Лабат" идват близките на гангстера Пантоя Медина. Роденият в Пуерто Рико млад мъж е убит от конкуренти в бизнеса с наркотици. Преди да бъде поставен на три метра под земята, роднините му държат той да получи същия третман като Стоукс, само че колата да бъде заменена от рапърски одежди. Специфичната услуга на погребалната агенция е атрактивна за хората и със сравнително евтина цена от 1000 долара.

"Нормално погребение също струва толкова, само че ние предлагаме допълнителна екстра. Конкуренцията напоследък също се опитва да лансира тази услуга, но хората знаят, че най-доброто изпълнение е при нас - обясняват от "Шарбоне-Лабат".

Разполагаме с уникални гримьори, които си разбират от занаята и правят труповете да изглеждат като живи, което убягва от зоркия поглед на клиентите", допълват майсторите на дегизировката.

Водещи новини

Още новини