200 лв. струва сватба под водата в Слънчев бряг

share

Сватба на дъното на морето е последният хит сред влюбените в Слънчев бряг. Подводната венчавка сред миди и водорасли излиза само 200 лв. Атрактивната услуга е новост и се предлага от водолазния център на Южния плаж в курорта. Влюбените, които искат да кажат съдбовното „да” в морето, трябва само да си запишат ден и час, а след това да преминат кратък курс за подводно гмуркане.

Пакетът за младоженците включва пълна водолазна екипировка, придружаващ инструктор и асистент, който носи пръстените и шампанското. Церемонията няма статут на официален брак освен ако младоженците не си доведат упълномощен ритуалчик, предупреждават от водолазния център.

От началото на сезона в морето е имало вече две такива сватби. Церемонията се провежда на около два-три метра под водата. „Ритуалът под вода е много атрактивен и оставя неповторим спомен за цял живот. Годеникът поставя на любимата си пръстен, влюбените се целуват и отварят под водата бутилка шампанско.

Водолаз асистира през цялото време

и следи стриктно за безопасността на младоженците и техните гости”, разказа инструкторът на водолазното училище Ивайло Еремиев, който ръководи подводните венчавки. Цените за подобна сватба зависят от броя на хората, които ще участват в потапянето. Ако младоженците искат на дъното да има гости, за тях се заплаща допълнително. Цената зависи от това дали хората са обучени да се гмуркат, или трябва предварително да проведат курс.

Освен сватби,

в морето вече се празнуват и рождени дни

„За август имаме една заявка за подводен рожден ден. Отсега се знае, че гостите ще са около 30, но едва половината от тях са се престрашили да вдигнат наздравица с рожденика под водата. Останалата част от компанията ще подготви партито на брега”, обясниха от водолазния център. За всички, които решат да празнуват на дъното, се осигурява фотограф, който запечатва най-веселите моменти от партито.

Водещи новини

Още новини