Путин пристигна в Туркменистан за участие в международна конференция

  • 11 октомври 2024 10:13

  • 416
  • 2
Путин пристигна в Туркменистан за участие в международна конференция
© Wikimedia Commons

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пристигна в столицата на Туркменистан Ашхабад, предаде Ройтерс.

Очаква се стопанинът на Кремъл да вземе участие в международен форум, на който се очаква по-късно през деня да говори.

По време на конференцията, на която ще присъстват лидери от региона, Путин ще проведе разговори с турменистанския си колега Сердар Бердимухамедов.

В програмата на държавния глава е предвидена също така и среща с президента на Иран Масуд Пезешкиан, на която да бъде дискутирана ситуацията в Близкия изток.

Форумът е посветен на 300-годишнината от рождението на големия туркменски поет и мислител Махтумкули Фраги, който е смятан за основател на литературния туркменски език. Планира се в събитието да участват лидерите на повече от десет държави, както и ръководителите на международни организации, сред които Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), Организацията за икономическо сътрудничество, Тюркският съвет (ТЮРКСОЙ), Общността на независимите държави (ОНД), Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Юлия Навалная: Не трябва да говорим с Путин, а да се борим с него

Последвайте канала на

Владимир Василев
416 2

Коментари 2

Добави коментар
:)

2024.10.11 | 10:20

2
Защо диктатора ходи саом в страни от третият свят?!
Еййй

2024.10.11 | 10:17

1
А Зиленку не е ли канен :)

Добави коментар

Водещи новини