Тръшнаха мъж за отглеждане на конопени растения

  • 11 октомври 2024 10:43

  • 222
  • 0
Тръшнаха мъж за отглеждане на конопени растения
© Булфото (архив)

Мъж на 34 години от Монтана е задържан за отглеждане на конопени растения в частен двор в с. Черно поле, община Ружинци. Това съобщава в полицейския бюлетин Областната дирекция на МВР във Видин.

При предприето претърсване на адреса в селото криминалистите от районното управление в Белоградчик се натъкнали на засадени в градината 20 растения с височина от 130 до 170 см. Диаметърът на част от тях достигал 140 см. ​Общото количество на иззетите стръкове, със специфичен мирис на канабис, възлиза на 51,15 кг. 

Предстои назначаване на физико-химическа експертиза за установяване количеството на тетрахидроканабинол  в растенията. Работата на разследващия екип продължава, като е образувано досъдебно производство.

При подобен случай на 4 октомври е задържан мъж на 39 години от полицията в Тутракан. При претърсване на жилището му били открити 7,9 грама суха листна маса - канабис.

Иззеха над 75 кг наркотици от камион на магистралата до Пловдив

В хода на проведените издирвателни мероприятия разследващите се насочили към местността „Боаза“ край Тутракан, където в изоставен отводнителен канал били намерени седем стръка конопени растения, за които са полагани грижи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини