200 последователи на девиза "Виното е любов, любовта е вино" се събраха в Симитли

share

Около двеста последователи на девиза "Виното е любов, любовта е вино" се събраха снощи на 16-ия редовен конгрес на Винената партия в Симитли.

Участниците в най-висшия форум на най-веселата партия бяха приветствани от нейния председател Иван Лулейски. Почти половината от делегатите и гостите бяха представителки на по-нежната част на човечеството - доказателство, че партията расте и хубавее, но не старее. Конгресът започна с църковен ритуал за освещаване на виното от тазгодишната реколта и продължи с дегустация и дебати за качествата на младите вина. Близо 25 производители на червени- и 13 - на бели вина, се включиха в конкурса за най-добро домашно вино. За червено вино първото място заслужи Албена Миленкова от Черниче с подгласници Теодора Цонева и Валери Манов, а за бяло -
победи Тони Чивиев, също от Черниче, пред Николай Чивиев и отец Георги Танчев.

Признание за медиите, които винаги отблизо следят изявите и популяризират дейността на Винената партия, бе удостояването на Владимир Симеонов с диплом за завършено образование от Международния колеж на партията "Св. Трифон Зарезан". На форума тържествено бяха връчени партийните книжки на новоприетите през годината членове. Те са 50, от тях 20 са жени, а общият брой на редовните ни членове вече е над 950, съобщи председателят Лулейски. Най-солидно е попълнението - 25 души, от района на Бургас, Поморие, Несебър и Лозарево. Бургаска област се оформя като втори център на нашата партия, неслучайно там организирахме през април и първия извънреден изнесен конгрес, коментира Иван Лулейски.

По време на конгреса дърворезбарят Димитър Щърбев подари красива своя творба с герба на партията, както и дърворезбован слоган "Чрез виното да забравим злото". След книгата за историята на Винената партия творческата и издателската дейност ще продължи с издаването на наръчник, бе обявено на форума. Първата глава на наръчника ще съдържа съвети за това как се прави хубаво вино в домашни условия, а втората - ще дава отговор на въпроса "Как да пием вино, без да се напиваме".

Водещи новини

Още новини