Социологът Петко Симеонов: Да гледаш неприятен футбол, е като да се насилваш да четеш слаба книга...

  • 16 октомври 2024 11:21

  • 306
  • 0
Социологът Петко Симеонов: Да гледаш неприятен футбол, е като да се насилваш да четеш слаба книга...
© бнт

Коментар на Петко Симеонов, социолог, популярен български учен, писател, политик, един от основателите на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Той бе член на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството, създаден на 3 ноември 1988 г. и участник в Кръглата маса. Също така беше и първия директор на вестник „Демокрация“, както и  депутат от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Седмото ВНС. Петко Симеонов беше директор на Агенцията за чуждестранна помощ (януари 1991 – юли 1992).  Напусна СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на през юли 1991 г. с първата вълна на „отлюспване“. И основа Българска партия либерали. През 1996 г. се оттегли от активна политическа дейност. Коментарът му днес е за срама, който всеки българин търпи заради излагациите в родния футбол като снощната на националите ни.

„При втория гол изгасих телевизора и продължих другите си занимания. Да гледаш неприятен футбол, е като да се насилваш да четеш слаба книга...

Отписал съм българския футбол отдавна,

сега случайно се беше случило да се загледам. Камерата показа треньора в цял ръст. Той с оформено шкембенце. Бил много добър. С философия ли се занимава?! Не бива философ, занимаващ се с висшите въпроси пред човешкия ум, така да се изостави. Да внимава какво похапва, да прави физически упражнения и така нататък.

Та ставаше дума за снощния мач.

От футбол не разбирам. Зная обаче, че талантите в човека са видими в най-ранно детство. Ако детето на три-четири години научи буквите и започне да срича, може пък да стане книжовен човек. Ако пък приглася на радиото с песните, пее на играчките си, и то е знак... Подобно е и с другите таланти. С развитието на талантите се занимават родителите и специализирани организации.

Как се работи у нас с футболните таланти?

Нямам идея. Казах, че от футбол не разбирам, но обичам да гледам мачове между добри отбори.

Категоричен съм, че не е редно нашата държава да бъде представяна в толкова популярен турнир от нискокачествени състави. Звучи държавният химн, развява се националното знаме...

Нима всяка година участваме в Евровизия?

Хайде, моля ви се.

Да се отнеме правото на БФС да представлява Република България с национални отбори, докато не може да излъчи достоен за нашето име, знаме и химн състав.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
306 0

Свързани новини

Водещи новини