"Долината на тракийските царе" ви кани на безплатно лятно кино под открито небе

личен архив
share

Археокомплекс "Долината на тракийските царе" кани на лятно кино под открито небе. Прожекциите са безплатни, а филмовата селекция включва едни от най-новите български ленти, оглавявали българската бокс офис класация.

Програмата започва утре, на 27 юли 2024 г. от 20:30 часа

с филма на казанлъшкия режисьор Георги Костов - “Пулсът на танца”. Това е първият български филм, посветен на спортните танци, който разказва за живота на хората, посветили се на магията на танца. Филм с кауза, който цели да провокира интереса към този спорт и да разкрие трудностите и предизвикателствата, пред които танцьорите се изправят, за да постигнат целите и мечтите си. Режисьор на лентата е казанлъчанинът Георги Костов, който стана популярен с филмите си “11А”, “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” и “Опърничавите”. В “Пулсът на танца” участват Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев, Георг Киряков, Сара Драгулева, Мартина Кондаклиева, Стан Яневски.

На 3 август 2024 от 20:30 лятната кинопрограма на Археокомплекса ще продължи с “Игра на доверие”. Емоционално наситената продукция с елементи на трилър, история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него. Идеята за филма е на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и личната съдба на майка си. За ролята си във филма Яна Маринова печели отличие за най-добра женска роля от филмовия фестивал Castelli Romani в Италия през ноември 2023. Освен нея в лентата ще видим Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, София Иванова Ласкин, Александър Димов, Пламен Манасиев, Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.

А на 10 август 2024 от 20:30 в Археокомплекс “Долината на тракийските царе” може да гледате първият пълнометражен филм, изцяло заснет със смартфон - “Чалга”. „В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика, а като начин на мислене. Това е филм за приятелството, за ценностната система, която позабравихме напоследък, за близостта между хората, за обичта между хората“ - споделя режисьорът Мариан Вълев. 

Всички прожекции ще се състоят на паркинга на Археокомплекс “Долината на тракийските царе”. Входът е свободен!

Водещи новини

Още новини