Мариан Вълев: Не е лесно да правиш кино

  • 04 юли 2024 12:23

  • 333
  • 2
Мариан Вълев: Не е лесно да правиш кино
© Булфото

Никога не е било лесно да правиш кино. Предполагам, че преди много години, сто например, и на моите колеги също не им е било никак лесно. Това каза за БТА режисьорът Мариан Вълев, който бе гост на официалното откриване на третото издание на летния кинофестивал "Свети Влас филм фест".

Неговият филм "Чалга" е включен в програмата на специалните галапрожекции на феста.

"Киното е въпрос на необходимост. Киното е въпрос на неистовост, на желанието да кажеш, да разкажеш история, на желанието да отправиш послание към зрителите", посочи той. По думите му правенето на кино никога не е лесно и е свързано с много смелост.

Куката си татуира името на гимнастичката Цвети Стоянова

"Аз съм последният човек, който ще се оплаква от липса на финансиране. Аз вярвам, че когато наистина имаш тази потребност, неистово желание да разкажеш история, която смяташ, че е важна - просто взимаш един телефон, събираш актьори, пишеш сценарий и снимаш филм", каза за БТА режисьорът.

Никога не е лесно, но това е и най-красивото, добави Вълев. Той благодари на всички, които помагат на българското кино и подчерта, че "българското кино е култура, то е идентификация, начин на мислене".

Мариян Вълев е актьор, сценарист и режисьор. Първият филм, в който се снима, е "Граница". Следващата му роля е в "Лов на дребни хищници". В сериала "Под прикритие" изпълнява ролята на Росен Гацов – Куката. "Чалга" по сценарий и режисура на Мариан Вълев, е филмът заснет изцяло с мобилен телефон. Той определя лентата като "филм за приятелството между две момичета на фона на съвременното културно общество в България".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
333 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Астор

2024.07.04 | 12:44

2
То пък едно кино.....
Какво кино правиш ти

2024.07.04 | 12:34

1
алкохолизиран клоун

Добави коментар

Водещи новини