„Национални кино дни“ в цялата страна на 14 и 15 септември

  • 09 септември 2024 09:55

  • 337
  • 0
„Национални кино дни“ в цялата страна на 14 и 15 септември
© Pixabay

Асоциация на българските киносалони организира за първи път „Национални кино дни“. Събитието ще се състои на 14 и 15 септември в избрани киносалони в цялата страна.

Тази инициатива е насочена към популяризиране на киното като най-масовото изкуство.

В рамките на тези два дни билетите за всички филми, всички формати и всички прожекции ще бъдат на специална цена от 5 лева.

„Това ще е ежегодно събитие, с което искаме да дадем възможността на масовия зрител да посети любимия си киносалон на невероятно атрактивна цена. Подобни събития се провеждат в цяла Европа и преминават при огромен успех. Българската асоциация на кината пренася опита на европейските колеги в България, като се надяваме това да зарадва зрителите и да даде един силен старт на предстоящия много интересен есенно-зимен сезон, когато ни очаква изключително силна филмова програма. За този сезон кината в цялата страна са подготвили многолика и интересна филмова програма с огромно жанрово многообразие“, коментират от Асоциацията на българските киносалони. 

Все по-често българите ходят в музеи, на кино и на театър

„С тази инициатива целим да поканим в кината и хора, които от дълго време на са ни посещавали, но пазят в себе си спомена за очарованието на големия екран в тъмната кинозала. Незабравимо е усещането как цялата сграда потреперва под избухналия смях в кинозалата или заразните чувства, които ви обгръщат, съпреживявайки екранната история с другите хора около вас. Искаме да напомним на зрителите, че киното е най-достъпната форма на контакт с изкуството. Не във всеки град има театър или опера, но киното може да ви пренесе навсякъде във времето и пространството. Киното е магия. Вече 128 години ние разказваме истории от звездите, до недрата, океанските дълбини, всичко оплетено в личните емоции на героите. То дава на хората онова, което нито едно друго изкуство не прави по толкова лесно достъпен начин“, допълват от българската асоциация на кината, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини