Пътуващо лятно кино

share

На 25 юли, с прожекция на филма „Кецове” в Кюстендил стартира кампанията „Пътуващо лятно кино”. Лично кметът на общината Петър Паунов ще обяви началото на двете важни събития - старта на „Лятно кино с БНТ1”и ежегодният градски фестивал „Кюстендилско лято”. Жителите на града ще могат да гледат филма на „Арката” на пл. „Велбъжд” пред Общината от 21:00 часа.

Програмата на пътуващото лятно кино предвижда по една прожекция на вечер във всеки град от маршрута. Филмите ще започват в 21:00 ч., а БНТ ще подсигури най-малко 100 седящи места. В градовете, където има летни кина реално местата ще са повече. За прожекциите медията ще осигури екран, необходимата техника и озвучаване.

Кампанията обхваща 21 града в страната и се реализира с подкрепата на общините домакини. Инициативата ще помогне на тези, които нямат лятно кино също да предложат на своите граждани приятно и незабравимо преживяване. Там, където летни кина липсват или не са в подходящо състояние за ползване, кметствата на градовете ще предоставят подходяща локация за прожекциите под открито небе.
 

Водещи новини

Още новини