Възстановено е лятното кино в Перник

  • 26 август 2013 19:31

  • 1043
  • 0
Възстановено е лятното кино в Перник
© Община Перник

Възстановено е лятното кино в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Официално то ще бъде открито в четвъртък в 20.30 часа. Тогава ще започне и първото издание на кинофестивала "София филм фест в Перник" с прожекцията на българския игрален филм "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

На тържеството ще присъства и продуцентът на филма и директор на "София филм фест" Стефан Китанов, предаде БТА.

Входът е свободен. В останалите дни от кинофестивала билети ще се продават на място. За ученици и студенти таксата е 2 лева, а за възрастни - 4 лева.

Програмата на 30 август от 20.30 часа ще продължи със забавния, романтичен и музикален филма "Гуча" на режисьора Душан Милич, копродукция между Германия, Сърбия и Черна гора, Австрия и България.

От 20.30 часа на 6 септември ще бъде показана най-новата творба на британския режисьор Кен Лоуч -" Ангелският дял". На 7 септември отново от 20.30 часа, е предвидена прожекция на сръбския филм "Смърт на човек от Балканите" на режисьора Мирослав Момчилович, член на журито на тазгодишния "София филм фест".

Третият фестивален уикенд в Перник ще представи на 13 септември интригуващата черно-бяла приказка "Снежанка", дело на режисьора Пабло Бергер.

Съботният, последен ден на фестивала - 14 септември, ще предложи специална прожекция на най-новия филм на режисьора

Людмил Тодоров "Миграцията на паламуда". Той ще бъде представен от Людмил Тодоров и от двамата млади актьори Никола Стоянов и Владимир Зомбори.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини