Дете - чудо събра очите на Ню Йорк

share

Петгодишно момиченце е феномен в сферата на изкуството. Аелита Андре откри в Ню Йорк втора собствена изложба с картини. Ярки, живи и игриви - това са думите, с които изкуствоведи описват картините на австралийската художничка, съобщава TV7.

Момиченцето рисува цял живот, дори е проходила върху платно. Първата си картина е създала на 3-годишна възраст. Майсторският й стил привлече световното внимание и тя вече има две самостоятелни изложби.

Първата изложба на Аелита е била миналата година отново в града, който никога не спи. Всичките й картини са били продадени само за една седмица. Сега тя представя нови 22 творби, оценени на стойност от 4 600 долара до близо 13 000.

Изложбата е озаглавена "Аелита Андре: Тайната вселена". Селекцията от картини предлага на посетителите да надникнат в ума на едно дете, пълен с фантазии за еднорози, динозаври и звезди.

Всички изкуствоведи са единодушни, че изкуството на Аелита не може да бъде сравнявано с рисунките на останалите деца. Определят творчеството й като смислено и добре композирано, някои дори я оприличават на известния абстракционист Джаксън Полак.

Въпреки положителните отзиви Аелита все пак си остава едно момиченце, което просто обича да рисува.

 

Водещи новини

Още новини