50-та годишнина на The Beach Boys

share

„Преди 50 години започнахме нещо много голямо”, казва Браян Уилсън. „И затова днес тържествата са големи.”

„Невероятно е, че започнахме като група момчета, които не знаят нищо за славата и парите или други подобни неща”, казва Майк Лов. „Всичко, което знаехме, е че обичаме да пеем и да създаваме заедно хармонии. И това да стане част от американската музикална култура...просто е невероятно!”

Вълнуващата сага на The Beach Boys е старателно описана и по всички стандарти е една от най-великите музикални истории на всички времена. Днес, тази приказка от West Coast продължава с тържества по целия свят, които отбелязват забележителното наследство на приетата в Рок-енд-рол Алеята на Славата легендарна група. За да отпразнуват своята 50-та годишнина, основателите на The Beach Boys се завръщат за мащабно световно турне и с нов албум, който е всъщност една нова хармонична конвергенция от група, доставила толкова много радост и удоволствие на целия свят.

За милионите фенове на Beach Boys от няколко поколения, това турне, отбелязващо 50-годишнината им и новият албум, озаглавен That’s Why God Made The Radio, който излезе на 4 юни, са една сбъдната мечта и почти религиозно изживяване. Точно така; тази легендарна група не само „ще го направи отново” („Do It Again”), отправяйки се на път. Beach Boys в състав Браян Улсън, Майк Лов, Ал Жардин, Брус Джонсън и Дейвид Маркс също завършиха наскоро записите в прочутото лосанжделиско студио Ocean Way Studios на 29-я си студиен албум, That’s Why God Made The Radio – първия от десетилетия насам, в който участват всички живи членове на оригиналния състав на групата.

Всички членове на бандата се включват в създаването на великолепните хармонии, текстове и аранжименти на песните в новия албум. Преминавайки през какво ли не през всички тези години, в хубави и лоши времена, в основата си The Beach Boys винаги са били едно сплотено музикално семейство. И за да отбележат половин вековната си история, те се събират, за да празнуват така, както само едно семейство може.

„Завършихме един пълен цикъл”, казва Ал Жардин. „Беше невероятно да изживеем настоящите моменти в студиото и едновременно да си споделяме какви ли не спомени! Най-специалните мигове бяха, когато пеехме всички заедно около микрофона.”

„Ние се събрахме отново като група, но никога не сме се разделяли като приятели”, сподели Брус Джонсън. „Да се завърнеш в студиото с тези хора е като молитва, която съм изричал хиляди пъти и се е сбъднала и съм нетърпелив да споделя изживяването си с всички.”

„Това прилича най-много на семейно събиране.”, казва и Дейвид Маркс. „Когато сме заедно, се справяме чудесно с всичко. Химията се получава по същия начин, както и преди и петимата се сливаме в едно цяло.”

Продуцирани от Браян Уилсън и с изключителен продуцент Майк Лов, единайсетте нови песни в That’s Why God Made The Radio пренасят феновете навсякъде, където характерният неизменен стил на групата звучи, като например във великолепната жизнеутвърждаваща заглавна песен – класически трибют, възхваляващ емоционалната и духовна сила на музиката. Същият стил витае и над другите парчета от новия албум: “Think About The Days”, “Isn’t It Time”, “Spring Vacation”, “Private Life Of Bill And Sue”, “Shelter”, “Daybreak Over The Ocean”, “Beaches In Mind”, “Strange World”, “My Life Suite” и “Summer’s Gone.”

От скромния си произход от Хоторн, Калифорния, The Beach Boys израстват до международна сензация. Прословутите им хармонии и класически хитове продължават да обикалят света, отнасяйки “Good Vibrations” до всяко кътче на планетата. Сега на турнето в чест на 50-годишнината на групата – първото мащабно музикално пътешествие с Браян Уилсън от повече от 20 години насам – групата ще представи музиката си от ранните сърф-рок класики до шедьоври като “Wouldn’t It Be Nice” и “God Only Knows” от може би най-бурно приветствания албум на всички времена, , Pet Sounds, до „скорошни” хитове от 70-те и 80-те години, сред които “Kokomo” и чисто нови песни от записания преди броени месеци That’s Why God Made The Radio. Същевременно и турнето, и новият албум отдават почести в паметта на великите Карл и Денис Уилсън, които са си отишли от този свят, но завинаги ще останат в сърцата на групата и феновете като важна част от историята на The Beach Boys.

Водещи новини

Още новини