Плевнелиев към новия ВСС: Работете в интерес на обществото

Булфото
share

Днес цялата българска държавност е тук, за да ви гласува своето доверие, и за да ви пожелае успех. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по встъпване в длъжност на новия състав на Висшия съдебен съвет.

Вие ще взимате важни решения – пожелавам да вземете тези решения не заради Брюксел, и не заради партийни зависимости, а заради справедливостта в България. От тук нататък важни ще бъдат не просто инициативите за реформа, продължаващи вече толкова години. Рецептата за успех се състои в простичката дума - резултати в интерес на обществото и резултати в интерес на държавността, защото демокрацията в България е функция на вашия труд. Защото ценностната система, която вие изповядате, формира ценностната система на нацията – демокрация, работещи институции, справедливост, каза президентът.

Пожелавам ви това да бъдат двигателите на вашите решения. Пожелавам си държавата ни в следващите години чрез колективните усилия на всички нас – да знаем, че работим за просперитета и развитието на нацията. Каузата е модерна и просперираща, достойна България, каза още Плевнеиев.

Водещи новини

Още новини