"Задържане под стража" за шефа на Общинска служба "Земеделие" в Луковит

Gettyimages (архив)
share

Окръжният съд в Ловеч остави за постоянно в ареста 46-годишния началник на Общинска служба "Земеделие" в Луковит, съобщи NOVA. 

Акцията е на ГДБОП и Окръжната прокуратура в Ловеч. Тони Петров беше арестуван в момент на получаване на подкуп от земеделски производител, за да му свърши определен тип нерегламентирана дейност като разпределяне на необработваеми площи, наречени "бели петна".  

Заловиха началник на Общинска служба „Земеделие“ с подкуп в Ловешко

Шефът на земеделската служба е хванат с четирицифрена сума, като разследващите имали данни, че държавният служител е злоупотребявал от години с доверието на земеделците. Тони Петров и защитата му отказаха коментар, а решението на съда подлежи на обжалване. Земеделският началник го заплашва затвор от 3 до 10 години.  

"Казусът се състои в това, че длъжностното лице - в нарушение на служебни задължения и без да има право на това, съставя документи и споразумения, разговаряйки със земеделските производители. След това срещу сума, определена от него, която трябва да получи в определен ден и час, предоставя на тези земеделски производители споразумения. Касае се за 4-цифрена сума. Държа да подчертая, че това не е еднократен случай. Става дума за период от миналата година до настоящият момент", заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. 

Водещи новини

Още новини