Сачмата остава със свой авер за постоянно в ареста

share

Изненадващо - ден по-рано, спецсъдът разгледа внесените искания за постоянен арест срещу заловения преди дни наркотрафикант Димитър Начев-Сачмата и съучастникът му Кирил Тодоров, пише news.bg.

Припомняме, те бяха арестувани при акция на антимафиотите преди два дни в София. В рамките на операцията бяха открити и 17 килограма хероин в специален тайник на автомобил, паркиран в столицата.

Заседанието по мерките им е било при закрита врата, заради използваните СРС по време на разследването.

Именно записаните разговори категорично доказват вината на Сачмата за ръководната му роля на групата, занимаваща се с международен трафик на дрога.

По отношение на Тодоров също са налице безпротиворечиви данни за ролята му като участник в групата, отговарящ за пренасяне на наркотичните вещества през границите на различни държави; осигуряването на връзката между „куриера" и „купувача", осигуряване на МПС, чрез което да се транспортират наркотичните вещества.
Събрани са доказателства за йерархичната структура на организираната престъпна група, за наличието на трайни връзки между участниците в нея, разпределение на функциите между членовете, са отчели спецсъдиите.

Те смятат в същото време, че двамата няма опасност да се укрият, защото имат постоянен и настоящ адрес.

Съдът обаче оставя и двамата в ареста за постоянно, предвид сериозността на деянието им, както и заради свидетелството за съдимост на Начев, според което Сачмата има трайно изградени престъпни навици и то именно във връзка с извършването на тежки престъпления.
Припомняме, той е излежал присъда в турски затвор за наркотрафик, а у нас е издирван за убийство през 1998 година.
Ако бъде признат за виновен Сачмата може да получи до 13 години затвор.

Постановлението на спецсъда може да се обжалва пред Апелативния спецсъд в тридневен срок.

Водещи новини

Още новини