Оставиха в ареста полицая, търгувал с дрога

share

Окръжният съд в Пловдив наложи задържане под стража на полицая от РПУ Раковски – Цветан Гечев и двамата му съучастници заради продажба на дрога.

Задържаните ги грози от 3 до 12 години затвор и 50 000 лв. глоба, ако експертизата докаже, че задържаният амфетамин е на по-висока стойност от сега предявеното му обвинение. Полицаят е обвинен за участие в три сделки за амфетамин – за 200 гр, за 2 кг и 2.5 кг. В едната от сделките самият той е бил организатор, а в другите две е участвал като помагач, съобщи прокурорът по делото Тодор Павлов. По всяка вероятност служителят вече е отстранен от работа, каза прокурорът. Другите двама са криминално проявени. Днес делото се гледа при закрити врата заради ползването на СРС, наркотиците са били разпространявани в Пловдивски регион, където са осъществявани сделките.
Мотивите на прокуратурата за искане на най-тежката мярка за задържане са, че е извършено тежко умишлено престъпление за кратко време, което води до опасения, че ако бъдат оставени на свобода, те могат да се укрият или извършват отново престъпление.

Водещи новини

Още новини