Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

Булфото
share

Финансова инспекция се извършва в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), съобщиха от пресцентъра на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Акцията е започнала към 11.00 часа и в нея участват още представители на прокуратурата и полицията. В момента униформени полицаи пазят входа към офиса на комисията, предаде репортер на Novini.bg. Очаква се в 16.30 часа директорът на АДФИ Георги Начев да направи изявление във връзка с инспекцията в ДКХ.

 

Горанов разпореди проверка на комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лева

Цветомир Найденов: Васил Божков ни каза буквално - ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов

 

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

 

Александър Георгиев, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

 

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз. Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ръководена от Александър Георгиев се държи повече от странно, пазейки пълно мълчание по темата. Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път за винаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително. 

 

Васил Божков години наред плаща по-ниски държавни такси и така спестява стотици милиони. Държавата мълчи. Докога?

Водещи новини

Още новини