Цветомир Найденов: Васил Божков ни каза буквално - ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов

  • 23 декември 2019 21:45

  • 128672
  • 29
Цветомир Найденов: Васил Божков ни каза буквално - ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов
©

Братята Цветомир и Боян Найденови, собственици на компанията Efbet, дадоха ексклузивно интервю за "Банкеръ". В него те направиха разкрития относно това как точно Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от не е платил данъци в размер на 265 млн. лева, кой и как движи схемата за това. Двамата коментираха и заплахите на Божков, че ще ги ликвидира, заедно с Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава.

"Ако не сме сигурни на 1000% в това, което говорим, никога няма да излезем с имената си и да застанем зад тези твърдения. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от ни каза, че като подадем сигнал за заканите му, че ще ни ликвидира, той ще подпише предупредителен протокол. Не знам. От обща култура знам, че 265 млн. лева данък да не платиш е скандал и парадокс. Трябва да се вземат правилните мерки и виновните да си понесат наказанията", заявиха братя Найденови.

 

Как българи се опитаха да купят румънски журналисти

 

 

"След промените от 2014 година декларациите вече се подават в Държавната комисия по хазарта (ДКХ) (б.а - ръководена от Александър Георгиев). Това е най-строго пазената тайна в държавата. Държавното тото плаща както пише в закона. Когато имаш лиценз за моментна лотария и плащаш 15 на сто на всички направени залози. Това е, точка. Моментна лотария - плащаш 15 на сто върху направените залози за всяка игра. Г-н Божков плаща между 6,60 и 6,70 на сто. Това упражнение продължава от 2015 година. Схемата работи изключително през Държавната комисия по хазарта. В Търговския регистър не е публикуван нито един годишен финансов отчет. Така се замаскират нещата. В България се плащат около 230 млн. годишно данъци от хазарта от целия бизнес. Ако Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от почне да си плаща коректно, от 230 ще скочи на 320, ще се дигне с 40%. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от контролира двете частни лотарии - "Национална лотария" и "Лотария България". Контролира и Еврофутбол. Тоест той контролира 100% от наземния частен хазарт в България. Единственият му конкурент е държавното тото. Това ревниво се пази от години. Ние го познаваме добре и неговото мислене е да има монопол. Нашето е да има пазарна конкуренция. Може би този монопол се пази ревностно и защото, ако ние тръгнем да извадим лиценз на efbet за моментна лотария ние ще си плащаме данъка, както трябва. Тогава ще лъсне още повече, че единият играч си плаща 15%, а другият 6,60%. Тази нелоялна конкуренция вреди на целия сектор. Тя вреди както на нас легалните български оператори, така и на легалните чуждестранни оператори", разкри Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.  

 

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

 

Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)

 

"През 2016 година направихме една фирма, 100% наша - Еfbet ООД. Подадохме документи, за да си извадим лиценз за онлайн залагания. Бяхме извикани от Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, който ни каза: Това няма да стане, момчета. Няма кой да ви издаде лиценз, ако не ме вкарате във фирмата. Ние му отговорихме, че нищо няма да му хвърляме ей така от въздуха и ще чакаме решението на ДКХ. 16 месеца нямахме официален отговор при условие, че на втория месец трябва да имаме официален отговор - да, получавате лиценз или не, не получавате лиценз, защото не отговаряте на това и това. През тези 16 месеца искахме няколко срещи с ДКХ. Те ни казаха - приятелски огън, ходете се разберете с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, иначе ще си седите на трупчета. Ние с него имаме разминавания още от 2010 година. Това, което забелязахме, че правят в комисията (ДКХ) с нас, го правят и с други компании - бавене, мотаене в услуга единствено на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. (б.а - тази практика е масово използвана от ДКХ към чуждестранни оператори - Betfair, Novibet, Betstars и др. В отделен материал ще ви разкажем на какво са подлагани от ДКХ международни компании опериращи или искащи да оперират легално с лиценз в България). Докато не му прехвърлихме 60% от Efbet ООД не получихме лиценз. Това дружетсво не извършва никаква дейност сега", каза Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.  

 

Цветомир Найденов: Васил Божков ме заплаши с убийство 

 

"Последната ни среща беше на 17 септември. След като юли ни заплаши, ние започнахме да взимаме мерки за нашата сигурност. Трябваше да се подготвим за тези неща, които вадим сега. Държавата показва, че иска да се справи с този проблем. Прокуратурата повдигна две досъдебни производства, финансовият министър разпореди проверка. Това показва, че те не са знаели за тези неща. Медийната атака и слуховете започнаха от хората на Васил Божков. Той има репутационен проблем с нас. Ние също го питахме как ни е откупил и от кого за 40 млн. лева. Ние чии роби сме били? Сега, като ни е откупил, ние негови роби ли сме?", попита Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в

 

Разривът между съдружниците в Еврофутбол Цветомир Найденов и Васил Божков е факт

 

"На 12 юни, когато откровено ни заплаши беше афектиран много. Буквално трепереше. Аз не го бях виждал така, а го познавам от 30 години. Той явно си е мислил много по-рано да ни приложи това заграбване. Когато на баща ни се влоши здравето през 2018 година, тогава бяха първите признаци, че ще се опита да ни заграби. Ние сме му последните бизнес партньори. Преди нас по този начин се разделяше с още 20 човека - Стойне Манолов, Тони Наумов, Боре Халачев, Орлин Хаджиянков, Огнян Енчев, Димитър Гешев, Пламен Манов като почина му се заграбиха всичките проценти. В момента е съдружник с Тумпаров и Бекяров, които са с по 2-3-5 процента в Еврофутбол. Ние знаем много неща и може би трябва да напишем книга. Хората ги е страх от него, защото прякорът му е такъв - Черепа. Отделно през годините са се случвали убийства и физически отстранявания на негови противници. Аз, ако имам доказателства, веднага ще ги дам. Мен не ме е страх. Ние не сме искали това. Той ни принуди с тези заплахи и опит за зграбване. Ние какво да правим? Той ни казва - прехвърляйте ми всичко или ще ви ликвидирам. Ако му прехвърлим всичко, какво му пречи пак да ни ликвидира? И то с нашите пари, което е най-перверзното. Имаме записи на всички разговори с него. Той също има записи и ни каза, че може да си прави всичко. Той се чувства всесилен, над държава, над всичко. Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от ни каза буквално - ще ви ликвидирам заедно с Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов. Ние го питахме защо замесва Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава и той ни отговори, защото ще правим бизнес с него. Ние го познаваме Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава от 2000 година. Преди 2-3 години станахме спонсори на "Лудогорец". От години рекламираме в Нова телвизия. Това са ни единствените връзки с Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава. Бяхме спонсори и на "Левски", но след заплахите Божков ни изгони.  Божков си призна, че медийните атаки срещу нас ги е правил той. Искаше среща с нас миналата седмица, но ние му отказахме. Тогава каза, че в знак на добра воля ще спре тези атаки. Не знам защо го направи. Ние не искаме да разговаряме с него. Ние сме дали сигнали и сме подписали документи. Ние заставаме с имената си и не сме криминално проявени. Ние сме неопетнени. Нито сме правили бели, нито зулуми", категоричен бе Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.

 

Васил Божков

 

"На 3 юли дойде в офиса, в съседния офис, тук е офисът на Efbet, и каза, че е взел решение вече да не бъда управител, да ставам и да си тръгвам. Колективният орган е само един, едноличен – дойде, ставай, спряха ни достъпа, прекрати ни трудовия договор. Просто 90-те години се завърнаха точно за 5 минути. И ние тогава преценихме нашето семейство, че е най-добре фирмата, която сме създали, че най-добре е да се изнасяме. След тази агресия не ни оставяше нищо друго. На 3 юли той ме смени и нямам представа какво се случва в комапнията", разкри от своя страна Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с

 

Горанов разпореди проверка на комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лева

 

"В тези фирми, които ние сме си управлявали, гарантираме, че няма нищо тъмно и сенчесто. Нарушенията са в големите фирми на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, които той си управлява. Там са големите милиони. Той затова не допускаше конкуренция. Ако си чуждестранен оператор, четеш Закона за хазарта и гледаш, че трябва да плащаш 15% данък. Като виждаш как плаща "Националната лотария" и преценяваш, че няма за какво да се занимаваш. Управителят на "Национална лотария" даде едно интервю, защото бяха извадени данни, че се горят талони на лотарията в Златна Панега май беше. Тогава казаха, че се горяло, но понеже са забавни и честни печалбите са 100 млн., а продажбите им са 300 млн. Това е тотална лъжа. 300 млн. са им продажбите на година. Печалбите на участниците са 180 млн. Като извдим от 300 млн. 180 млн. остават 120 млн. Като махнем и данъка, който е 15% са 45 млн. Стават 75 млн. Още на трети ред управителят на "Националната лотария" лъже, че печалбата им е 100 млн. Като махнем и 25 млн. реклама остават 50 млн. Махаме и дистрибуцията 25 млн. остават 25 млн. Махаме печатането 15 млн. остават 10 млн. Махаме режийни, заплати, наеми 15 млн. и те са минус 5-10 млн. Къде са минус 5-10 млн., къде са 100 млн. печалба? От 30 години съм в хазарта и ги смятам тези неща наум. Сиганлите са тези нарушения сме ги консултирали с топ юрист, който каза, че подобна дебелашка измама не е виждал", категоричен бе Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в

 

Efbet пред БТА: Efbet не е и никога няма да бъде на Васил Божков

 

Последвайте канала на

Novini.bg
128672 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.17 | 16:36

29
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
X

2019.12.26 | 21:31

28

Gospodin Borisov,zashto mulchite ,napravete kakvoto e nuzno.na Bulgarija i trjabvat chestni hora ,a ne boklutsi ot 90 godina

Боико Цацаров Гешев КАДЕСТЕ

2019.12.24 | 04:22

9

Виште какви далавери въртят със години и оправляващите вземат кинти ,няма даначни ,няма прокорори - за кокошка няма прошка , за милиони няма закони . само се хвалят цацаров и гешев . А колко народ е в затвора за дребни кражби .

Ramiress

2019.12.26 | 14:23

27

Пич, вярно си много неграмотен:
"Боико Цацаров Гешев КАДЕСТЕ" - пише се "къде сте". Запетаите не ги коментирам.
"ВИШТЕ..." Ти виждаш ли или виШташ.
Първи клас, брат, първи клас...

Страничен

2019.12.24 | 21:19

22

Много си неграмотен!

АБЕ КЪДЕ Е БОЙКО !!!!!

2019.12.24 | 16:15

21

Браво на журналиста не е като платената мижитурка Диков и оня от ТВ+дето не задават въпроси по казуса а се опитват да бранят по някакъв начин реномето на ЧЕРЕПУХАТА Божков.

Иво

2019.12.26 | 10:26

26

Сашо Диков е единственият журналист в България който задава неудобни въпроси. Иначе на тези братя да не мислиш че милионите са ги искарали с честен труд и под на челото

Н стоименов

2019.12.25 | 19:15

25

Тия двамата начело с баща им са едни от най големите боклуци и не знам защо им дават възможност да дишат все още

Ивайло

2019.12.25 | 17:33

24

Събирайте капачки за кувьози

Боико Цацаров Гешев КАДЕСТЕ

2019.12.24 | 04:22

8

Виште какви далавери въртят със години и оправляващите вземат кинти ,няма даначни ,няма прокорори - за кокошка няма прошка , за милиони няма закони . само се хвалят цацаров и гешев . А колко народ е в затвора за дребни кражби .

Стоян Станков

2019.12.25 | 15:13

23

Неграмотник насран!Пише се управляващи!!!Идав от Управа!!!!Тъпак

Светльо Мазния

2019.12.24 | 14:10

20

Тези мошеници искат да завземат всичко те и си правят кампания защо не кажете как обирате парите от бедните колко човешки съдби сте разбили с вашите измамни казина имате във всеки квартал имате по 3 казина как не ви е срам да се появявате по медийте престъпници!!!

Мая Беспартийна

2019.12.24 | 13:03

19

Който познава и най - малко др. Божков, знае че от този човек се очаква всичко!

Нико

2019.12.24 | 11:08

18

... ха, забравих... а къде е Гешев???

Добави коментар

Водещи новини