Адвокат: Опасват корупцията по високите етажи с непреодолими ровове

БТВ
share

Това е една много добра кандидатура, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев по повод номинацията на главния прокурор Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

Той знае естеството на работа, опитът му ще даде възможност тази комисия да се оглави отново от юрист и да се постигнат съответните резултати. Това е един разумен избор. Не бих казал, че някой може да каже, че Цацаров е некомпетентен или няма управленски опит, заяви Василев.

Хамид за номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Богатство за всяка държава е да използва този потенциал

Докладите на КПКОНПИ показват реално отнето имущество. Ако искаме да има по-добър резултат, трябва да дадем и някакъв толеранс, посочи бившият зам.-градски прокурор на София.

Преди да дадем оценка на Цацаров трябва да се запознаем с концепцията му, заяви адвокат Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки". При изслушванията си Гешев даде една много висока оценка на работата на Цацаров и каза, че ще продължи работата му. т.е. той ще произведе втора нула. А пък Цацаров като шеф на КПКОНПИ ще е втори главен прокурор, както каза депутатът със счетоводен прякор, който го е номинирал, заяви Георгиев.

Емил Димитров не е разговарял с НФСБ за кандидатурата на Сотир Цацаров

Като имаме предвид тоталния неуспех на прокуратурата в борбата с корупцията, в момента високите етажи на властта се опасват с два неопродолими рова, чрез които корупцията там да остане толкова безнаказана, колкото е в момента, коментира адвокат Емил Георгиев.

По думите му КПКОНПИ е неработеща комисия и крие данни за реално свършената от нея работа.

 

Водещи новини

Още новини