Над 900 са бегълците от правосъдието

share

Над 900 са бегълците от правосъдието. Шокиращите данни са от проверка на прокуратурата, която започна, след като стана ясно, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, се е укривал близо 9 години.

Сред най-популярните бегълци са братя Галеви, от които няма следа повече от шест години. Осъденият за убийството край дискотека „Соло” Илиян Тодоров се издирва 4 години. А Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи пътя край Драгоман – две, предаде БТВ.

700 от осъдените престъпници, които са в неизвестност, се укриват в чужбина. Някои от тях вече са с променена самоличност. От прокуратурата признават, че проблемите с откриването им са сериозни.

„Трудностите произтичат от липса на възможности за използване на СРС , а също и за проследяване и анализиране на информацията от мобилните оператори”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

Голяма Богородица преди 14 години се превръща в черен за семейството на Ирина Иванова ден. Ударени от пиян шофьор край Ахелой, загиват съпругът , майка , сестра с мъжа си и 3-годишното им дете. Шофьорът Костадин Радев – син на бивш общински съветник от Несебър, е осъден на 10 години, но не лежи нито ден в затвора. И досега Ирина смята, че се укрива в ЮАР, където бяга веднага след присъдата.

Водещи новини

Още новини