Борислав Сарафов: От началото на годината в НСлС са дошли 158 дела

  • 17 април 2018 15:30

  • 1083
  • 1
Борислав Сарафов: От началото на годината в НСлС са дошли 158 дела
©

От началото на годината до настоящия момент в Националната следствена служба са дошли 158 дела. Това каза директорът на НСлС Борислав Сарафов, предаде БТА.

Той обясни, че в поверената му структура работят около 80 следователи.

При встъпването в длъжност на Сарафов като директор на националното следствие главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в каза, че десет дела за тежки криминални престъпления ще бъдат възложени на НСлС до края на годината. Тогава Цацаров обясни, че има визия кои ще бъдат тези дела, но когато бъдат възложени, ще станат ясни.

Борислав Сарафов обясни, че между делата, дошли досега в следствието има повече от 10 тежки. По думите му програмата, с която се е ангажирал главният прокурор, е преизпълнена. Но отказа да назове кои са онези дела, за които Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в говори.

Днес в НСлС се проведе Ден на отворени врати, на който ръководството на следствието запозна с работата на органа на съдебната власт студенти по "Право" от СУ "Св. Климент Охридски", УНСС и ученици от Испанската гимназия. Борислав Сарафов разказа на аудиторията за структурата на НСлС и за техническите възможности за работа. Младежите бяха разведени из сградата на националното следствие. Не им бяха показани единствено местата, където се провеждат процесуално-следствени действия и ареста, за когото Сарафов каза, че от там все още никой не е избягал за разлика от затвора и режимът на охрана е далеч по-строг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1083 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А заплатите кви са

2018.04.17 | 16:13

1
Смятам смятам по 2/две/дела на човек. Един дознател поне по 100/сто/на година...Ма аз само си смятам

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини