Предадоха на съд рецидивист и непълнолетна за серия от кражби

  • 20 февруари 2018 13:50

  • 1089
  • 0
Предадоха на съд рецидивист и непълнолетна за серия от кражби
© Getty

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд 49-годишен рецидивист за извършени кражби на вещи от жилища. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Николай К. е за това, че в периода 8 септември 2016 г. до 13 октомври 2016 г. от апартаменти в гр. Велико Търново, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – взломяване на входни врати и използване на техническо средство отвертка и лек автомобил, отнел от владението на различни собственици без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 3147,50 лв.

На 8 септември 2016 г. от апартамент на ул. „К. Паница” откраднал златни и сребърни накити, въдици и лаптоп. На 13 октомври 2016 г. от апартамент на ул. „Оборище” - два преносими компютъра със зарядно устройство и батерия, слънчеви очила и 260 лв.

Обвиняемият е осъждан с дванадесет влезли в сила присъди. Регистриран като лице, представляващо интерес за органите на МВР по линии „ПЗО на МПС“, „домови кражби“ и „грабежи“. Често сменя местонахождението си в различни населени места на територията на страната, като във Велико Търново пристигнал с автомобил „Рено“, за да извърши кражби от апартаменти.

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново непълнолетно момиче е предадено на съд за кражба на детска количка.
Обвинението срещу М. Н. е за това, че на 26 декември 2017 г. в гр. В. Търново, ул. „В. Левски”, пред фотостудио, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на деянието и можейки да ръководи постъпките си, отнела чужди движими вещи, които не са били под постоянен надзор - детска количка и сгъваем кош за нея на стойност 1017.38 лв., от владението на собственика, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 63 от НК.

Пострадалото семейство влезли във фотостудио, за да снимат детето си, като оставили детската количка и сгъваемия кош на тротоара. В този момент от там минала обвиняемата, придружавана от две по-възрастни роднини. /Обвиняемата е гр. Павликени, от т.нар. джебчийски среди/. Видяла количка и сгъваемия кош и решила да ги открадне. Огледала се и хладнокръвно свалила количката от тротоара и започнала да я тика, отдалечавайки се бързо от мястото, а след нея, на известно разстояние, вървели придружаващи я жени.

Малко след това, поглеждайки навън пострадалите видели, че количката я няма и веднага тръгнали да я търсят. Минувачите ги насочили в посока към момичето, което се опитвало да скрие количката до близко заведение, а придружаващите я роднини, виждайки търсещите количката, започнали да крещят и да всяват смут.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини