Клошар, убил човек, влиза в затвора за 19 години

share

За 19 години влиза зад решетките клошар от Русенско, убил свой „колега” след як запой, реши вчера Русенският Окръжен съд. Джелил Ахмедов от близкото село Тръстеник ще лежи в затвора, заради пребит от него до смърт клошар.

Според Темида, убийството е било умишлено и е в условията на опасен рецидив. Освен това, убиецът ще трябва да плати и 20 000 лева обезщетение не дъщерята на починалия. Ахмедов застана пред съда заради убийството на 51-годишния Пламен Гаев от Русе, пише "24 часа".

Според обвинителния акт, двамата мъже били клошари, които често пиели алкохол. Трагедията мужду тях разиграла на 18 август 2015 година вечерта, в къща на ул. "Тетово" в Русе, където се била самонастанила жертвата. Джелил обаче видял „конкурента” и му казал да напусне, защото жилището е на негова братовчедка и той трябвало да го наглежда и да не пуска никой там. На следващата вечер обаче Пламен отново отишъл във въпросната къща. Тогава Джелил пак го видя, ядосал се и започнал да го бие за дето е влязъл. Според обвинението, Пламен е убит от Джелил, който му натрошил ребрата, удряйки го с юмруци и ритници по гърдите. И двамата били стабилно почерпени.

Сутринта на 19 август, на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. "Тетово". На мястото отишла линейка и медиците намерили там Пламен, който бил трудно контактен и миришел на алкохол. Мъжът бил откаран и настанен в болницата, а по-късно през деня е починал. Като граждански ищец по делото бе дъщерята на починалия – Албена, която поиска 100 000 лв. за причинени неимуществени вреди.

Според окръжния прокурор Георги Георгиев, че Джелил има множество предишни осъждания. Той е излязъл от затвора през август 2014 г., като последно лежал за блудство. Прокурорът добави, че първоначално обвинението срещу Джелил е било за нанасяне на телесни проведи и причиняване на смърт по непредпазливост. След излизането на експертизата обаче е станало ясно, че починалият има много повече и сериозни удари. Така обвинението е изменено в умишлено причиняване на смърт. Джелил е знаел, че може да го убие, не го е планирал, но умисъла е инцидентен. Прокурорът поиска наказание над средата от предвидените наказания - от 15 до 20 години, доживотен и доживотен затвор без право на замяна.

Самият Джелил пожела да даде обяснения. Той каза, че е ударил Пламен само няколко пъти. Понеже и той също бил пиян, "можело да си е отпуснал ръката малко повече", призна убиецът и добави, че съжалявал. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Водещи новини

Още новини