Сотир Цацаров: Не съм встъпил в длъжност след корупционна сделка (видео)

Булфото
share

Не съм встъпил в длъжност след корупционна сделка. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг след като се срещна със служителите на Столичната следствена служба.

Цацаров заяви, че не приема изявленията на следователя Бойко Атанасов пред медиите и те не отговарят на истината.

По думите на главния прокурор твърденията на Атанасов не са били подкрепени и от останалите следователи от столичното следствие.

Цацаров посочи, че по отношение на твърденията за нарязани документи - доказателства по делото КТБ, изхвърлени в контейнери, е извършена проверка, която е установила, че документите представляват работни копия на протоколи и няма нито едно унищожено доказателство.

Главният прокурор коментира, че веднага след изявленията на следователя Бойко Атанасов пред медиите е поискал ВСС да направи проверка на всички негови твърдения.

По отношение на информацията, че било подготвяно покушение срещу премиера Бойко Борисов, главният прокурор заяви, че Софийската градска прокуратура е извършила всички съответни действия. Той добави, че материалите по разследването за организирано убийство на депутата Делян Пеевски са изпратени в НСО, като такива материали са изпратени и по отношение на друг депутат, като Цацаров отказа да уточни кой е той.

Водещи новини

Още новини