Цацаров се среща с магистратите от Столичната следствена служба

  • 23 февруари 2016 14:23

  • 1012
  • 0
Цацаров се среща с магистратите от Столичната следствена служба
© Булфото

Главният прокурор ще се срещне с магистратите от Столичната следствена служба във връзка с твърденията на следователя Бойко Атанасов, че там действа своеобразна шпицкоманда, която се занимава само с дела срещу представители на високите етажи на властта, съобщава БНР.

Заради твърденията на Атанасов в понеделник Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) започна проверка и го покани на заседанието си на 7-и март.

Вчера следобед стана ясно, че Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в ще провери на място работата на Столичното следствие, след като Бойко Атанасов показа контейнерите пред сградата на Следствието, пълни с нарязани документи, по думите му - от делото за източването на КТБ.

Срещата е насрочена за 16 часа и се очаква след нея обвинител номер едно да застане пред медиите - за първи път от няколко месеца.

Атанасов обвинява главния прокурор, че лично е ръководел въпросната шпицкоманда, включваща няколко следователи, водещи преписки и дела, уж срещу неизвестен извършител, а всъщност - срещу политици, бизнесмени, министри и може би министър-председател. Те се държали на трупчета и се забързвали или забавяли при важни гласувания в парламента.

Пред Националното радио председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров обеща, всичко казано от следователя да бъде проверено, а на въпрос, ако то се потвърди, може ли Съветът да потърси дисциплинарна отговорност на главния прокурор каза: "Теоретично може да се търси отговорност и от главния прокурор, и от председатели на съдилища - това е заложено в законите - мит е, че те са недосегаеми".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини