До края на деня или утре Цацаров решава за имунитета на Сидеров (обновена+видео)

Булфото
share

До края на деня или утре ще взема решение какви ще бъдат последващите ми действия относно имунитета на лидера на Атака Волен Сидеров.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който присъства на дискусионен форум, организиран по повод 20-годишнината на американската търговска камара в България, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, в нощта на петък срещу събота атакист номер 1 вилня пред павилион за алкохол и цигари в центъра на София. Той и съпартиеца му Десислав Чуколов спрели пред "клекшопа" в близост до НАТФИЗ и заявили, че вътре има наркотици. Не позволявали на хора да пазаруват от него и дори нападнали съдържателите на обекта. След оглед на полицията се оказало, че вътре няма контрабандна стока, но прокуратурата се закани да свали депутатския имунитет от Сидеров.

„Трябва да се запозная с материалите, събрани от Софийска градска прокуратура и тогава ще взема решение“, категоричен бе днес пред журналисти обвинител номер 1.

Междувременно днес в Софийски градски съд започна процеса срещу Сидеров за инцидента на Летище Варна. Атакистът обаче не се яви в зала и заплаши със съд главния прокурор и главния секретар на МВР.

По-късно през деня, след изказването на главния прокурор, от партия Атака изпратиха отворено писмо до медиите, в което обявяват, че Волен Сидеров настоява за среща със Сотир Цацаров преди да е направил каквото и да е искане.

„Решението, което ще вземе Цацаров не може да е основано само на твърденията на една от страните по казуса с "клекшопа". Абсолютно задължително е Главният прокурор да чуе и Волен Сидеров, и Десислав Чуколов", категорични са националистите.

Водещи новини

Още новини