Съдът гледа делото срещу Волен Сидеров

  • 12 октомври 2015 08:04

  • 2152
  • 3
Съдът гледа делото срещу Волен Сидеров
© Булфото

Софийският градски съд ще заседава по делото срещу лидера на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Той е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

В началото на януари миналата година - при полет от София до Варна - Сидеров и придружаващи го депутати вдигнаха скандал. Лидерът на "Атака" обиди френския културен аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището нападна един от пасажерите и удари полицай. Ако бъде осъден, Сидеров може да получи наказание от 3 до 5 години затвор, съобщава Дарик.

Днес се очаква също главният прокурор Сотир Цацаров отново да поиска сваляне на имунитета на Сидеров, както и на народния представител Десислав Чуколов. Те ще бъдат обвинени в хулиганство срещу органи на властта. Поводът - скандал пред магазин за алкохол и цигари в петък вечер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2152 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2015.10.13 | 18:21

3
Айде най после да им го начукат на тия помияри Тоя вместо да стои при сина си тръгнал да се прави на старшина да прави проверка луд умора няма

2015.10.13 | 18:21

2
А кога ще се гледа делото на Цацаров и компания?
Коста

2015.10.13 | 18:20

1
Нищо няма да стане. Още една рекламка и предизборно екшън клипче за Сидеров. Всичко си остава по старому. Как още някой се хваща на такива трикове!

Добави коментар

Водещи новини