И зам.-шефката на СГС обмисля оставка

share

И единият от заместник-председателите на СГС Петя Крънчева заяви пред журналисти, че обмисля дали да подаде оставка от ръководния пост.

Снощи председателят на съда Владимира Янева депозира оставката си. Това е личен акт и не бих коментирала от нейно име. Така Петя Крънчева обясни решението на Владимира Янева.

Ако цялото ръководство на съда подаде оставка, то СГС трудно ще работи, коментира още Петя Крънчева, която ръководи  наказателното отделение на съда.

Съдията от СГС Атанас Атанасов припомни, че искане за оставки на част от ръководството на съда има отдавна. Атанасов е сред съдиите, които написаха няколко писма до ВСС, с които искаха проверка за начина, по който се разпределят дела и за  начина, по който се управлява съдът.

Той не вижда опасност за съда, ако той остане без ръководство, защото ВСС може да назначи изпълняващи длъжността.

Явно когато реакцията е само на съдии, не е достатъчно ВСС да се задейства, коментира Атанасов действията на съвета, които  започнаха след няколко писма на посланици.

Няма гаранция какъв избор ще направи ВСС за следващото ръководство на СГС при сега действащите правила, коментира Атанасов.

Той беше избран, чрез системата за случайно разпределение на делата, да разгледа започващото отначало т.нар. дело Октопод.  Атанасов заяви, че вече чете материалите, които са много. Едва след това ще реши какво да прави. До тази стъпка се стигна, след като досегашният съдия по процеса Румяна Ченалова беше временно отстранена от ВСС заради проверки срещу нея и започнало вече дисциплинарно производство.

Водещи новини

Още новини