ВСС освободи Владимира Янева като председател на СГС

  • 26 февруари 2015 14:31

  • 1828
  • 0
ВСС освободи Владимира Янева като председател на СГС
© Булфото

ВСС освободи Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в като председател на СГС. Тя подаде оставка във вторник. Петнайсет от членовете на съвета гласуваха "за", само един се въздържа.

Временно съдът ще бъде ръководен от съдията от ВКС Владимир Йорданов. Предложението е на председателя на ВКС Лозан Панов. Трябва да се потуши напрежението сред колегите, както и да се подобри начинът за разпределение на делата, обоснова се Лозан Панов.

Ще бъде направена проверка на командированите съдии, както и основанията за командироването им, предаде БТА.

За това Йорданов да поеме СГС гласуваха 15 членове на ВСС, двама се въздържаха.

Най-доброто решение за съда сега е човек отвън, който е с авторитет, обясни пред медиите Панов. Не бива да се генерират  проблеми, а освен това е важно този човек, да не бъде окачествяван като следващ кандидат за председател.

Един съд не трябва да бъде разделен на групи, макар хората да имат право да членуват, където искат, посочи Лозан Панов и  заяви, че повече оставки от ръководството на СГС не очаква.

Ако съдът не работи толкова добре, колкото очакваме, то всички заместник-председатели носят отговорност, каза председателят на  СГС и отново призова останалата част от ръководството да напусне.

Лозан Панов се обяви за бърза процедура за избор на председател на СГС, при това с повече кандидати.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини