Петя Крънчева ще гледа делото срещу бившата си шефка Владимира Янева (снимки)

  • 10 юли 2015 09:18

  • 3529
  • 0
Петя Крънчева ще гледа делото срещу бившата си шефка Владимира Янева (снимки)
©

Съдия Петя Крънчева бе изтеглена да председателства съдебния състав по делото "Червеи" на своята бивша шефка - бившия председател на Софийския градски съд Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в. Това предаде репортер на Novini.bg.

Най-вероятно се очаква да има отвод и ново разпределение, заяви съдия Евелина Папазян.

По думите й общ отвод обаче е недопустим.

На въпрос дали и ако тя бъде изтеглена, ще направи отвод, тя лаконично отговори: Това ще го видите в административния акт.

Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в е обвинена за това, че в периода от 12.09.2013 г. до 25.03.2014 г., като съдия и председател на СГС, два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила продължаване на използването на специални разузнавателни средства /СРС/ в нарушение на Закона за СРС.

Разрешенията са дадени по отношение на автоматизираната информационна система "Централен полицейски регистър", без същата да е обект за установяване на самоличността на лица, за които са получени данни и има основания да се предполага, че подготвят, извършват или са извършили тежки престъпления.

Не са били спазени и изискванията на закона за мотивиране на исканията за използване на СРС и в нарушение на максималните срокове за прилагане на СРС.

По отношение на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в е взета мярка за неотклонение "подписка".

Последвайте канала на

Нора Виткова
3529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини