Владимира Янева е подписала за „Червеи“, намекна и Иванов

share

Вероятно Владимира Янева е подписала за „Червеи“. Това стана ясно от думите на правосъдния министър в сутрешния блок на бТВ.

Припомняме, вчера председателят на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства Бойко Рашков бе изслушан по казуса и подобно на Христо Иванов, също намекна, че именно шефката на СГС е позволила 300-дневното прилагане на СРС-та.

Правосъдният министър не изключи да се стигне до отстраняване от длъжност на съдия Янева.
„Няма голяма яснота за какво цялата тази галимация се е случила“, подчерта също министърът на правосъдието.

Независимо от това, че прокуратурата заяви, че води някакво следствие по „Червеи“-те, аз не мисля, че това отнема търсенето на наказателна отговорност на определени съдии, категоричен бе Иванов.

Той благодари на Рашков за съдействието, като е декласифицирал тази информация.

Иванов бе помолен да коментира и казуса с неправомерното действие на бившата зам.-министърка на правосъдието от ДПС Сабрие Сапунджиева, която започна работа като секретарка в Административния съд в София само и само, за да запази ведомственото си жилище.

„Г-жа Сапунджиева с облекчение мога да кажа, че най-накрая направи правилното нещо и освободи това жилище. Този меден сюжет можем да го свалим вече. Беше абсолютно излишно това нещо да се превръща в медийна драма“, посочи Христо Иванов, който отбеляза, че прокуратурата е сезирана за ремонта, направен от Сапунджиева.

Водещи новини

Още новини