Троен убиец не се яви в съда, обявиха го за общодържавно издирване

share

Хуриет Сюлейманов, убил тримата студенти от Плевен в катастрофа край Луковит на 5 май м. г., не се яви на съдебното заседание в Ловешкия окръжен съд днес и бе обявен за общодържавно издирване, съобщава Дарик.

Началото на делото беше отлагано на два пъти, втория път по искане на прокурора Валентин Вълков, за да изиска информация пребивава ли 30-годишният ром на адреса в кубратското село Сеслав, където изтърпява наложената му мярка за неотклонение домашен арест.

От получен факс от Областната дирекция на МВР - Разград, стана ясно, че Сюлейманов е редовно призован за делото, лично е получил призовката си на 17 декември м. г. Последната полицейска проверка, установила, че той е в дома на родителите си в селото, е от 14 януари т. г. Днес майката казала на униформените, че синът й заминал за София.

Адвокатът на тройния убиец Владимир Маринов посочи, че от две седмици няма контакт с подопечния си.

Ход на делото не беше даден, тъй като присъствието на подсъдимия е задължително с оглед характера на повдигнатото обвинение, обясни съдията Емил Давидов. Той разпореди Сюлейманов да бъде обявен за общодържавно издирване и мярката му за неотклонение да бъде променена в по-тежка - задържане под стража. Ново съдебно заседание бе насрочено за 23 февруари.
 

Водещи новини

Още новини