"Килърите" убили Пъпката точно преди голям финансов удар

Булфото
share

Застреляният преди две години шуменски бизнесмен Румен Рачев-Пъпката е чакал голям финансов удар малко преди да бъде убит пред болницата в града.

Това разкри пред съда свидетелят Валентин Върбанов, познат още като Вальо Дроба.


Показанията на Върбанов бяха важни, тъй като, освен че е бил в най-близкия приятелски кръг на Пъпката, той вероятно е и последният човек, говорил с него по телефона преди фаталните изстрели, пише "Монитор".

Вечерта на 2 юли непосредствено преди убийството Дроба, Румен Рачев, жена му, бизнесмена Христо Христов–Барака и някой си Симо били на маса в комплекса на Рачев “Бохеми” в шуменския квартал Дивдядово. Разговорът се завъртял около здравословното състояние на Пъпката, а според Върбанов Рачев казал, че иска да се чуе с шуменските лекари Христо Марчев и Петко Загорчев, преди да замине на “интервенция” във Варна.

Бъдещата жертва на Килърите имала онкологични проблеми, които уж били изчистени, и на 3 юли трябвало да бъде консултирана в МБАЛ–Шумен. На излизане оттам обаче беше застрелян. Загадка е до момента кой е издал на физическите убийци на Рачев, че точно на 3-ти ще е в болницата по обяд – възможно е това да е някой от сътрапезниците му предната вечер, но доказателства в тази посока няма.

Малко преди разстрела Дроба и Рачев се чули по телефона и собственикът на “Бохеми” споменал в разговора, че “интервенцията”, за която говорили предната вечер, ще е в Шумен и няма да се ходи до Варна. Каза ми да отида в “Бохеми” и да го изчакам, разказа пред съда свидетелят.

Върбанов се качил в ресторанта, но само 10-15 минути след разговора между двамата му звъннал познат, който казал, че Рачев е застрелян. Жертвата е трябвало да реализира голяма сделка, която може да се окаже и в основата на мотивите за неговото убийство. “Спомена ми, че играе голям гейм, който трябва да довърши” – пресъздаде свой разговор с Рачев Вальо Дроба.

Водещи новини

Още новини