Фалстарт на делото срещу Сидеров

Булфото
share

Делото срещу Волен Сидеров не тръгна. Лидерът на „Атака” е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, както и за хулиганство. Софийският градски съд обаче не успя да даде ход на делото днес, тъй като основните свидетели не се явиха, не се яви и самият Сидеров.

В съдебната зала се явиха само адвокатите на Волен Сидеров – Петър Петров и Явор Нотев. Ход не бе даден, тъй като лидерът на „Атака” не се бил запознал с обвинителния акт. „Законът дава възможност да се запознае в седемдневен срок”, уточни Нотев, цитиран от Нова телевизия.

Освен че не са изчели обвинителния акт, Сидеров и защитата му не са съгласни и с неявяването на френското аташе Стефани Дюмортие.

Инцидентът с френския дипломат стана на 6 януари 2014 г. по време на полет от София до Варна. Волен Сидеров и депутати от "Атака" влязоха в словесна разпра със Стефани Дюмортие, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с пътник и полицай, който бе ударен. Освен за този инцидент обаче националистите са проверявани и за разправия в Батак.

Следващото заседание за случката в самолета за Варна е насрочено за 15 октомври.

Водещи новини

Още новини