Мъж осъди община Русе заради потрошения си автомобил

share

Още 1600 лева излизат от бюджета на Русе, след като пореден пострадал осъди местната община заради улична дупка, информира "Монитор".

Мъжът пристигнал през юли м.г. със съпругата си в града, за да оформят документи за купуването на имот. На 19 юли към 11 часа тръгнал с автомобила си по улица „Васил Петлешков”. В опела били съпругата му и друга жена, която била представител на строителната фирма.

Шофьорът не виждал добре състоянието на пътната настилка заради паркирани от двете страни коли и движещ се пред него друг автомобил. В един момент опелът хлътнал в дупка до канализационна шахта и се ударил в капака й.

Заради инцидента се наложило семейството да остане още една нощ на хотел в града, а по-късно за ремонта на колата изхарчили над 1100 лева. Съпрузите решили да заведат дело срещу русенската община.

При изясняването на случая било установено, че дупката е образувана от слягане на асфалтовата настилка и пътната основа. Мъжът е карал с около 40-50 километра в час и не е нарушил правилата за движение.

Магистратите решиха, че общината трябва да плати на мъжа 1135,64 лева, както и 464 лева разноски по делото.

Водещи новини

Още новини