Австралия вдига двойно цената на визите за чуждестранни студенти

  • 01 юли 2024 10:59

  • 156
  • 0
Австралия вдига двойно цената на визите за чуждестранни студенти
© pixabay

Австралия увеличи двойно таксата за издаване на визи за чуждестранни студенти, предаде Ройтерс. Това е последният ход на правителството за ограничаване на рекордната миграция, която засили натиска върху и без това стегнатия жилищен пазар.

От 1 юли таксата за международна студентска виза се повиши до 1600 австралийски долара от 710 австралийски долара. Увеличението на таксите прави кандидатстването за студентска виза за Австралия много по-скъпо, отколкото в конкурентни страни като САЩ и Канада, където те струват съответно около $185 и C$150.

Правителството също така затваря вратичките във визовите правила, които позволяваха на чуждестранните студенти непрекъснато да удължават престоя си в Австралия.

Австралия настоява ЕС да отложи регулирането на обезлесяването

"Промените, които влизат в сила днес, ще помогнат за възстановяване на почтеността на нашата международна образователна система и ще създадат миграционна система, която е по-справедлива, по-малка и по-добре работеща за Австралия", отбеляза министърът на вътрешните работи Клеър О'Нийл.

Официалните данни, публикувани през март, показват, че нетната имиграция е нараснала с 60% до рекордните 548 800 души до 30 септември 2023 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини