Чиновниците в Северна Корея вече носят значки с лика на Ким Чен-ун

  • 01 юли 2024 11:16

  • 308
  • 1
Чиновниците в Северна Корея вече носят значки с лика на Ким Чен-ун
© Getty Images (архив)

За първи път бе забелязано севернокорейски държавни служители да носят значки с образа на държавния ръководител Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията определя това като знак, че Пхенян засилва култа към личността му до нивото, което са имали покойният му баща и дядо.

Севернокорейците са задължени да носят над сърцата си значки, на които десетилетия наред бяха изобразени Ким Ир-сен или на сина му Ким Чен-ир.

В Северна Корея започна ключова партийна среща след посещението на Путин

Тези значки са част от държавната митология около семейство Ким, която третира Ким Ир-сен и Ким Чен-ир като богове. Те са увековечени с многобройни статуи в цяла Северна Корея, рождените им дни са два от основните празници в страната, а портретите им са окачени във всички домове и офиси.

Напоследък Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, започна да предприема стъпки за изграждане на култ към собствената си личност. Същевременно той се опитва да излезе от сянката на наследството на баща си и дядо си, отбелязва БТА.

През май неговият портрет, заедно с портретите на баща му и дядо му, беше изложен публично за първи път в училище на Корейската трудовата партия. През януари Ким обяви, че вече няма да се стреми към мирно обединение с Южна Корея. Тази политика беше провеждана десетилетия наред от баща му и дядо му, припомня АП.

Последвайте канала на

Владимир Василев
308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.07.01 | 11:49

1
КАТИЛА СИ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН ПЛЪХ, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН, ЗАЩОТО Е СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ.

Добави коментар

Водещи новини