Делото срещу Мирослав Найденов нямало нищо общо с политиката

Булфото
share

Делото срещу Мирослав Найденов няма нищо общо с политиката. Това каза пред журналисти ръководителят на специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийска градска прокуратура и зам.-градски прокурор на София Божидар Джамбазов.

Сигналът, след който е започнало разследването, е от 2009 година и е подаден от ДАНС, каза Джамбазов. Част от свидетелите са се отказали от показанията си след натиск и това е една от причините прокуратурата да не успее да приключи разследването по-бързо. Едва в края на самото разследване може да се говори по-конкретно за извършените престъпления, поясни Божидар Джамбазов.

По-рано днес прокуратурата оповести, че Мирослав Найденов вече е обвиняем за предложен подкуп, за оказан натиск и за злоупотреба със служебно положение. В предаването "Лице в лице" по БТВ Джамбазов разкри, че по първото обвинение Наказателният кодекс предвижда затвор до 10 г., по второто обвинение - до 6 г., а по третото - 3 г. лишаване от свобода.  Той поясни, че не е наблюдаващ прокурор по делото и каза, че не може да се ангажира със срокове, в които досъдебното производство ще приключи и ще се стигне до съдебна фаза. Зам.-градският прокурор на София потвърди, че бившата шефка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева ще бъде свидетел по делото.

Водещи новини

Още новини