ДСБ: Аферата "Найденов" е само брънка от верига корупционни практики на ГЕРБ

  • 27 март 2013 18:36

  • 1775
  • 12
ДСБ: Аферата "Найденов" е само брънка от верига корупционни практики на ГЕРБ
©

Вчера стана ясно, че българската прокуратура е привлякла като обвиняем бившия министър на земеделието и храните г-н Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Сред обвиненията са нередности и злоупотреби по програма "Благотворителност" на ЕС. Това посочва в писмо до медиите евродепутатът Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

През ноември 2012 година внесох сигнал в Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за неправомерно разходване на средства по тази програма. В него са изложени факти, които показват по какъв начин се манипулират обществени поръчки в полза на определени фирми. Изброени са и необоснованите специални изисквания за участие в търговете, които предварително изключват честната конкуренция. Крайният резултат от функционирането на подобна корупционна схема е усвояване на европейските пари от фирма, която е официален спонсор на ГЕРБ. Имаме всички основания да се съмняваме, че това е само брънка от цяла верига от корупционни практики, осигуряващи финансиране на управляващата партия чрез неправомерно разходване на европейски средства, добавя той.

Нееднократно от ДСБ сме искали оставката на Министър Найденов заради защита на лобистки интереси в сектора, който управлява; нееднократно сме сигнализирали за нередности. Схемата, чрез която само определени свързани помежду си фирми биват допускани за участие в обществените поръчки, съществува поне от 4 години в Министерството на земеделието и храните. Очевидно бе нужно ГЕРБ да напусне властта, за да повдигне прокуратурата обвинение по досъдебното производство, което, според данните в нашия сигнал до ОЛАФ, е започнато още през 2009 г. През цялото време управляващите от ГЕРБ са прикривали случващото се в МЗХ. За пореден път виждаме - подобно на оставката на просветния министър - че едва когато възникне заплаха да се намеси Брюксел, българските институции започват да работят в интерес на българските граждани, казва още Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1775 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2013.03.28 | 13:06

12
дсб - смрад на смрадта, евгени бакърджиев печаташе пари нелегално. Пребоядисани комунисти са дсб ама ваньо си е черен мангал. При тях вис и сик имат най - голям подем.
ДО ПЛОНДЕРЧО

2013.03.28 | 13:06

11
АБЕ ДЕБ.ЕЛ ТЮФЛЕ.К ТАКЪВ И ТИ СИ ОТ КРАДЦИТЕ В КЮПА ТА ГИ ЗАЩИТАВАШ, Я СЕ ВЪРНИ В БЪЛГАРИЯ ДА ТЕ ВИДИМ БЕ...КАКВО СЕ ПРАВИШ,ЧЕ СИ ПРОТИВ КОМУНЯГИТЕ БЕ И ТИ СИ ТАКЪВ НАЛИ ТЕ ВИЖДАМ БЕ ПЛОНДЕРЧОООО ХАХАХХАХА...САМО НЯМА ДА ЗНАЕШ МНОГО ЗАЩОТО ТУКА ХОРАТА НЯМА КАКВО ДА ЯДЪТ БЕ НЕЩАСТНИК ПРЕЯЛ...ПОГЛЕДНИ СЕ НА КАКВО ПРИЛИЧАШ!!! И АКО АЗ СЪМ РЯЗАН ТИ СИ БЕЗ Х*Й И МОЗЪК ! КАКТО СЕ ВИЖДА...АЗ СЪМ СИ ЧИСТ бЪЛГАРИН НО КАТО ГЛЕДАМ ТИ МАЙ СИ МРЪСЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ-РУСКО-УКРАИНСКО-БЪЛГАРСКИ МЕЛЕЗ!
Beria

2013.03.28 | 11:27

7
Това, че говорите против България е ясно, но това, че се опитвате да хитрувате, малко хора го разбират!!! Верни "последователи" на "мавъра" всички сте готови да продадете и майка си! Само за власт и облагодеталствене. Часовника на "вашето време" ИЗТИЧА!
-

2013.03.28 | 11:28

10
продавам майка ти със сигурност

2013.03.28 | 11:27

8
Вие господа нямате право да говорите за корупция, защото сте световни шампиони в дисциплината! Само отрова се лее от вас вече 20 години, но хората ви разбраха що за стока сте и почти сигурно няма да влезете в парламента, а отивате на боклука, където ви е мястото! Стойте си там!
пак смях

2013.03.28 | 11:28

9
Много е модерно,изчезващи или пръкващи се насрани и опикани партиики да плют и преписват ,туи що са правили предшевсвениците, на ГЕРБ!! Булгар тъпънар серсем те това са тези свирчоци.

2013.03.28 | 11:26

6
Косьо Самоковеца е човек на Костов

2013.03.28 | 11:25

4
ЛАЙНО ТРАЙ СИ ЗА НЕЩА С КОИТО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ.

2013.03.28 | 11:26

5
Петър Стоянов: Иване кажи си... кажи си
до Пламен Шопов

2013.03.28 | 02:06

2
Само като ти гледам снимката и ми е ясно какъв ти е умствения багаж !!! точно колкото на господин великия Тиквоч! айде циба в дупката от която си излязъл :)
ДО ТЪПАКА

2013.03.28 | 02:07

3
Откъде съдиш за умствения ми багаж?По твоя ли?Кажи бе синьочервен рязан олигофрен?Не съм на 15 години та да ме поучаваш или да ми даваш оценка!!Защото другарю твоят лидер Иван Костов разпродаде България и открадна парите/35 милиарда евро/по заръка на своите покровители от БКП!!Доган държеше източните Родопи а дъщерята на Костов/Яна/ държеше западната чрез обръчи от фирми!!Та не страдай за моя умствен багаж..а колкото до снимката не знам какво ти вади очите!!Мене майка ми е родила гол а пък теб сигурно с червени прашки!!Гръмни си Тъпако !

2013.03.28 | 02:06

1
СИК+ТИМ+ВИС=ГЕРБ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини