Повдигнаха обвинение на Мирослав Найденов

  • 26 март 2013 15:32

  • 11883
  • 91
Повдигнаха обвинение на Мирослав Найденов
©

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняем бившия министър на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към СГП привлече в качеството на обвиняем Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на – бивш министър на земеделието и храните.
Досъдебното производство № 29-П/2009 г., по което той е привлечен като обвиняем, е образувано на 9 ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 321, ал. 6 НК.

Найденов е обвинен за това, че:
1. През октомври 2010 г. в гр. София е обещал подкуп, в размер на 200 000 лв., на Светослав Симеонов – длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, за да извърши действие по служба, а именно да подпише платежните нареждания за възстановяване на ДДС на търговските дружества „В.Д.В. 007“ ЕООД и „Мелком“ ООД по „Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.“ – престъпление по чл. 304а НК.

2. На 2 ноември 2010 г. в гр. София е принудил Светослав Симеонов (изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“) да извърши нещо, противно на волята му – да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова – завеждащ отдел „Инспекторат“ на ВКП, за упражняван върху него систематичен натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Калина Илиева, и от страна на Красимир Тренчев – прокурор от СГП, като злоупотребил с властта си, в качеството си на министър на земеделието и храните – престъпление по чл. 143, ал. 1 НК.

3. През март 2010 г. в гр. София, в качеството си на длъжностно лице – министър на земеделието и храните, обвиняемият Найденов е използвал своето служебно положение, за да набави за Йосиф Новосад (управител и собственик на „ЧЕХ – Йосиф Новосад“ ООД), противозаконна облага, а именно спечелването на обществена поръчка за „Доставка на хранителни продукти за разпределение на лица в неравностойно положение по обособени позиции – план за 2010 г.“, обявена от Държавен фонд „Земеделие“ по „Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.“ – престъпление по чл. 283 НК.

На обвиняемия Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

"Повдигнато ми е обвинение по дело, което е отлежавало 3 години и половина в изчакване на подходящия момент, но за мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите." Това се посочва в изявление на бившия министър на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, изпратено до медиите.

В изявлението се казва още: Вчера, в 15:00 часа, получих призовка за разпит в качеството ми на обвиняем. Реших да не се възползвам от правото си да се явя след 3 дни и за това се явявам незабавно днес в Софийска градска прокуратура по доносите, които Калина Илиева години наред разнасяше по различни инстанции и политически партии.

Още веднъж заявявам категорично, че не се притеснявам нито от Калина Илиева, нито от СРС-тата, с които е била окичена, нито от твърденията на други лица, свързани с това дело, които са склонявани да свидетелстват срещу мен, се казва в изявлението на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

За съжаление, политическият натиск, който оказва БСП през последните две седмици на прокуратурата показа, че са прибрали тази измамница в своите редици. Това доказа, че БСП е готова на всичко, за да се върне на власт, включително и да си служи с класифицирана информация по дела, до които достъп трябва да имат само компетентните органи, включително и да използва прокуратурата за предизборни цели, се казва в изявлението на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Вчера разговарях с лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и го уведомих, че се отказвам от номинациите на партийните организации за предизборните листи на ГЕРБ. Той прие решението ми като единственото правилно. Не искам да се възползвам от бъдещ депутатски имунитет, тъй като желанието ми е за бързо и честно приключване на това досъдебно производство, се казва в изявлението.

По време на досъдебното производство няма да говоря, за да не преча на следствието и моля медиите за разбиране. Когато всичко това приключи, както винаги ще изляза пред вас и ще отговоря на всичките ви въпроси, като бъдете сигурни, че ще има какво да чуете - се казва в изявлението на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Последвайте канала на

11883 91

Свързани новини

Коментари 91

Добави коментар

2013.03.27 | 23:30

91
Aбе какви са пак тия тъпотии из нета то бива ама вече се чудят по какъв начин да привличат внимание.То нямаше спиране.Принудел бил някой си да извърши нещо против волята му и още какви ли не недоказуеми неща само и само да започне дело и да махнат някой от пътя си за да не им пречи.Сякаш не сме го виждали този сценарий.И докато се реши кой крив кой прав и те изборите минали.Ама големи хамсалаци сякаш някой се натиска да гласува за тях.Колкото и кал да си хвърляте едни на други хората вече се осъзнаха и няма да гласуват ни за ГЕРБ ни за БСП така че се таковайте на градския.Аре със здраве!!!

2013.03.27 | 23:28

90
БСП въобще не ми ги хвалете, върнете се назад в годините и ще видите, че БСП има по оцапани гащи от ГЕРБ...Кой мислите за малко да фалира страната ... много ясно, че беше БСП...не мога да имам вяра на турци, все пак те са турци не българи сами го казват и имената им също го казват, ако се мислеха за българи щяха да имат български имена и да изповядват християннството, но те не искат, по пътя на логиката как да очаквам турчин да оправи българин... както се случи с 500 год. робство като краха, клаха и изнасилваха българите ли, или пък заради вярата им която проповядва да се убиват неверниците...т.е. всички християни, будисти етц...Всички политици са с оцапани гащи, докато не се сменят всички там до един, няма да има промяна...

2013.03.27 | 18:50

89
БСП не постигнаха желаната пропаганда. Всеки знае, че е скалъпено и точно те да се оплкват от корупция. Айде у лево

2013.03.27 | 18:18

88
Незнам БСП ли са ГЕРБ ли са ама всички до един сте за панделата или за растрел направо.Мръсни,гадни крадци и мошенници.
Хайлазин

2013.03.27 | 02:57

68
Добър ден за българската демокрация :) Миро Мършата ще гние в затвора! Ред е на Цоко и Боко !
дон пепе

2013.03.27 | 08:31

87
Ред е и им се пада,като за хубави хора хубава килия, Мирко ще им подготви креватчетата.
нео

2013.03.27 | 08:31

86
Аиде Мирко със здраве и ако си самотен в килията, скоро като добра фея ще ти се яви Искрето Фидосова, повярвай ще се почувстваш като Пепеляшка.

2013.03.27 | 06:54

81
нашата прокуратура е изключително изобретателна, особено ако работят хора назначени на тъмно от предишните. 1 година предварително почват досъдебното и разследванията.

2013.03.27 | 07:09

85
При всяко ново правителство , главните прокурори умишлено се сменят . Замисли се колко са повдигнатите обвинения срещу бивши министри или депутати , според мен не са повече от пръстите на ръцете ми , което не означава че корупцията е рядко явление в парламента . Назначените прокурори се занимават с такива "хора" само ако им се каже . Сотир Цацаров е назначен за главен прокурор заради едно дело на вице-премиера в оставка Цветан Цветанов в Пловдив . Разбира се за това се забрави толкова бързо , че почти никой не е разбрал за него . Медиите го споменаха ( с изключение на БТВ и ТВ7 ) само в по една емисия .... Както казват от ГЕРБ , комунистите са виновни !

2013.03.27 | 07:08

84
Тази корумпирана свиня какво я показвате изобщо

2013.03.27 | 07:08

83
БСП са позьори. нищо не са направили за държавата само компромати срещу опонентите.
смях

2013.03.27 | 06:55

82
Част от сигналите подали БСП и МЛАДЕЖКОТО БСП!! ХА сега де,насраният вика "КОИ МИ СРА В КАЩИТЕ"..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини