Едвин Сугарев поиска наказателно преследване срещу Сергей Станишев

Булфото
share

В качеството си на български гражданин и Ваш работодател се обръщам към Вас, така започва откритото писмо, което Едвин Сугарев написа до главния прокурор Сотир Цацаров и адресира копия до президента, премиера Борисов, посланиците на страните от ЕС и др. Ваше и на оглавяваната от Вас институция е задължението да защитава интересите на държавата и нейните граждани в случаите, в които се нарушава законът и националните интереси биват накърнени, пише Сугарев.

Настоятелното искане на Сугарев е да започне наказателно преследване срещу  Сергей Станишев, министър-председател на България в периода 2005–2009 г. Предявявам това искане въз основа на негови действия и бездействия, накърнили националните интереси и ощетили българските данъкоплатци с огромни суми, измерващи се с милиарди лева.

Пред БНР Сугарев обясни подробно какви корупционни практики до Цацаров подава, сред тях са заменки на гори и земи, проектът АЕЦ "Белне" и корупционни афери в енергийния сектор, изкуственият фалит на "Кремиковци". А на въпрос защо пише това писмо точно сега, той обясни, че е получил някои от фактите съвсем скоро.

Водещи новини

Още новини