Мъж, окрал племенницата си застава пред съда в Балчик

share

Наказателно дело срещу 31-годишен жител на балчишкото село Стражица, отнел 700 лв. от своя родственица, ще гледа Районен съд Балчик.

Районна прокуратура Балчик е повдигнала обвинение срещу Сл. В.за това, че на 18.04.2012 г. в землището на с. Бобовец, община Балчик, в условията на повторност е отнел портмоне с 300 EUR и 110 лв. на обща стойност 700,75 лв. от владението на 29-годишна жена.

В обвинителния акт е посочено, че пострадалата и подсъдимият, който е неин вуйчо, отишли в с. Бобовец. Жената решила да посети гроба на баба си там. Двамата отишли на гробищата и Сл. В. й посочил гроба на баба й. Мъжът приклекнал, за да премахне летва от гроба. Стоейки до него пострадалата усетила как подсъдимият отваря ципа на чантата й, откъдето взел портмонето и побягнал в посока на с.Стражица. Племенницата му го последвала и видяла, че той изхвърля портмонето й. Когато го взела, установила, че от него липсват 300 EUR и 110 лв. Жената следвала вуйчо си до с.Стражица, където видяла, че той се качва в автомобил на друго лице и потеглят в неизвестна посока.

Пострадалата уведомила полицията за случилото се.

Разследването е установило, че пристигайки в селото, Сл. В. помолил свидетел по делото да го откара до границата с Република Румъния на ГКПП – Дуранкулак. По пътя подсъдимият заплатил за услугата сумата от 100 лв. и 50 EUR. На ГКПП – Дуранкулак, той бил задържан от органите на Гранична полиция. От него били иззети 120 EUR, 90 лв. и 125 румънски леи.

Водачът на автомобила похарчил 100 лв. за гориво и винетка, а 50 EUR обменил в бюро на границата. Получените за тях 96 лв., той предал по-късно на органите на Гранична полиция.

В хода на досъдебното производство на пострадалата била възстановена сумата от 380,35 лв.

Водещи новини

Още новини